Institutul Oncologic București duce lipsă de medicamente citostatice

16 medicamente citostatice lipsesc din farmacia Institutului Oncologic București, a precizat managerul unității medicale, doctor Bogdan Tănase. Problema a fost semnalata si de 16 medici din cadrul Institutului care mentionează intr-o notă de informare catre Consiliul director ca lipsesc citostaticele uzuale din farmacia IOB de aproximativ 10 zile. Acestia susțin că sunt în imposibilitatea de a realiza un act medical corect și în beneficiul pacienților.

Managerul Institutului Oncologic din București, Bogdan Tănase a precizat ca zilele acestea au loc licitațiile pentru citostatice și spera că săptămâna viitoare să se rezolve problema.

Presedintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, atrage atenția că lipsa citostaticelor poate pune in pericol viata pacientilor care se tratează cu aceste terapii.
„(…) Întreruperea tratamentelor pentru o lună de zile înseamnă că tot ce s-a făcut anterior sunt tratamente aruncate pe fereastră, iar viata pacientilor este pusă în pericol, boala avansează în lipsa tratamentului”, precizează Cezar Irimia.

Semnatarii notei de informare spun că, pe lângă lipsa citostaticelor, stocurile terapiilor țintite și imunoterapiilor sunt in scădere. De asemenea, nu pot fi administrate serii de chimioterapie cu intentie curativă paleativă și nici terapii de urgență.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.