Iohannis: Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că 1 iunie nu va fi data relaxării totale, menţionând că este optimist că în cursul verii se va ajunge la acest obiectiv.

„1 iunie este o dată care vă rog să nu o supraevaluaţi, este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală, nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei, dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult”, a afirmat Iohannis.

Declarația a fost făcută după vizita, din această dimineață, a șefului statului în Parcul Natural Văcăreşti.

Președintele Klaus Iohannis a mai declarat că va convoca săptămâna viitoare o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pe tema situației tensionate din Ucraina.
„Voi convoca pe săptămâna viitoare o şedinţă a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de est a Ucrainei”, a declarat şeful statului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.