Ion Rădoi (USL Metrou): Dacă administrația face disponibilizări sau tăieri salariale, se pot produce alte proteste spontane!

Sursa foto: Adriana Baciu
Liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat, astăzi, că dacă administrația Metrorex SA va proceda la disponibilizări sau tăieri salariale, este posibil să se producă noi opriri voluntare ale lucrului.
Oprirea voluntară a lucrului nu este o grevă organizată de către USLM, în urma parcurgerii etapelor unui conflict colectiv de muncă, cu obligația asigurării unei treimi din activitate. Este vorba despre o acțiune spontană a salariaților nemulțumiți, a explicat Ion Rădoi.
Administrația Metrorex s-a angajat să nu facă disponibilizări și să nu taie salariile, dar plănuiește să disponibilizeze 1.700 de salariați. Asta în condițiile în care exploatarea noii magistrale M5 necesită în plus de personal de peste 1.000 de persoane, spune șeful sindicaliștilor de la metrou.
Ion Rădoi mai spune că actuala administrație a Metrorex nu a respectat Legea dialogului social și nu a negociat cu partenerul social – USLM, și că sindicatul va declanșa procedurile conflictului colectiv de muncă, în cazul disponibilizării salariaților sau tăierilor salariale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.