Donarea de sânge este benefică pentru sănătate

Spitalele din toată țara au nevoie de sânge, iar noi îi putem ajuta pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional, fiind donatori sau bloodfluenceri.

Marian Costache, co-fondator al Programului Național „N-avem Sânge”, a explicat în emisiunea De 10x România că bloodfluencerul este persoana care donează sânge în mod recurent și care vorbește despre asta în comunitatea sa.

Timpul minim între donări este de 8 săptămâni, bărbații fiind donatori de cel mult 5 ori ani pe an, iar femeile de 4.
Marian Costache a mai spus că persoanele care donează sânge au o stare de sănătate bună. „Cel care vine să doneze în mod recurent are un cec în alb la capitolul sănătate, pentru că starea sa de sănătate este evaluată”.
Pot dona sânge persoanele sănătoase care au împlinit 18 ani și cei care nu au depășit vârsta de 60 de ani, iar condițiile de donare sunt publicate și pe pagina de Facebook „N-avem Sânge”.

În prezent, comunitatea bloodfluencerilor este formată din aproximativ 700 de persoane din toată țara, care donează recurent și care promovează donarea de sânge în interiorul comunităților din care fac parte. Comunitatea extinsă la nivel național numără 13.000 de oameni activi, care nu pot dona, dar care susțin campaniile de donare, aparținători ai pacienților care au nevoie de tratament transfuzional.

Dacă n-ai donat sânge niciodată, poți face asta săptămâna viitoare luni, marți si miercuri, la Centrul de Transfuzie București. Acolo te va aștepta o trupa de #Bloodfluenceri care te va ghida pe tot parcursul procesului de donare!

Consulta AICI Ghidul Donatorului și afla care sunt criteriile de eligibilitate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.