Amenzi pentru operatorii care vând peşte!

Inspectorii sanitari veterinari au aplicat amenzi de 117.200 de lei şi au retras de la comercializare 150 kg peşte şi produse din peşte, în urma unor controale în Bucureşti, informează ANSVSA.

„Pe fondul consumului de peşte şi produse din pescuit, urmare a sărbătoririi Floriilor şi Sfintelor Paşti, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat în zilele de sâmbătă şi duminică (24-25.04.2021), controale tematice în unităţile care desfăşoară activitatea de obţinere, transport, depozitare şi comercializare a peştelui şi produselor din pescuit, în vederea punerii pe piaţă a produselor sigure.

În cursul zilei de sâmbătă, 24.04.2021, echipe mixte formate din inspectori sanitari veterinari ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au efectuat o amplă acţiune de control în Halele Obor din Bucureşti.

La nivelul municipiului Bucureşti, au fost verificaţi 38 de operatorii economici care comercializează peşte şi produse din pescuit, iar pentru neconformităţile constate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 117.200 de lei”, se arată în comunicatul ANSVSA.

„Menţionăm că, în această perioadă, nu au fost înregistrate sesizări şi reclamaţii la Call Center -ul ANSVSA, şi rugăm cetăţenii să sesizeze orice nereguli constatate în domeniul siguranţei alimentelor, la următorul numărul de telefon 0800-826-787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.