VIDEO: Cristina Maria Misirgic și Alexandru Berceanu – „E un proiect mai amplu al Institutului Goethe de a invita tinerii să vorbească despre impactul inteligenței artificiale în viitor”

Despre Inteligența Artificială și proiectul „PlayMates: un performance om-robot”, în parteneriat cu Institutul Goethe, a aflat Alex Minculescu de la Cristina Maria Misirgic, participantă la rezidența Robots in Residence, și Alexandru Berceanu, Departamentul Cercetare-Dezvoltare/Lab. CINETic al UNATC IL Caragiale și Departamentul de Animație & Interactivitate Digitală, invitați în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Skype.

Cristina Maria Misirgic spune: „Mi s-a părut foarte interesant tot procesul. Am dezvoltat tot felul de idei. Am ajuns la idei legate de etică în ceea ce privește relația om-robot. Apoi, la ideea finală de playmate în care eu mă joc cu roboțelul și pe tot parcursul jocului el îmi pune tot felul de întrebări despre oameni, încercând să ne cunoască mai bine. Pe 27 aprilie vom vedea rezultatul final al rezidenței. Sunt 20 de minute de dialog între mine și roboțel.”

Dacă vrei să afli cum poți vedea evenimentul, în ce va consta, ce spun cei doi despre relația om-robot, de la ce idee a pornit proiectul, vezi VIDEO.

„L-au învățat pe Nao un nou skill. Vine cu o interfață nouă de programare. E un mediu în care diverși cercetători sau creatori dezvoltă noi aptitudini. Miza este de a descoperi lucruri care ar fi în ajutorul nostru. Putem să ne gândim la interacțiuni care ar putea, la un moment dat, să ne fie foarte folositoare. Dar, problematica e foarte mare: poți să ai încredere în el? Proiectul a fost o oportunitate de a ne scufunda în etica utilizării roboților.

Pentru a avea o interacțiune cu un robot este important ca el să știe să se joace. Roboțelul va pleca în Slovacia, unde va avea loc un nou stadiu. Apoi va face turul mai multor țări europene. Se vor prezenta proiectele. Segmentul acesta face parte dintr-un proiect amplu al Institutului Goethe care vrea să invite tinerii să vorbească despre impactul inteligenței artificiale în viitor”, explică Alexandru Berceanu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.