Elevii vor reveni la școală din 5 mai, cu excepția celor din clasele terminale

arhiva

Elevii se vor întoarce la școală din 5 mai, cu excepția celor din clasele terminale, care se vor întoarce la școală din 10 mai, a declarat, luni, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Elevii vor reveni la școală în data de 5 mai. Este vorba despre toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai. Elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie. Deci mai au doar o lună de cursuri. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifică condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care cei de clasa a patra, de exemplu, pot veni cu efectivele complete. Am cerut eliminarea acestei condiții”, a declarat ministrul.

Examenele pentru Evaluarea Nationala vor începe pe 22 iunie, iar Bacalaureatul, pe 28 iunie.

În 22 iunie vor începe examenele pentru Evaluarea Națională. Cei de clasa a XII-a vor începe pe data de 28 iunie examenul de Bacalaureat. Ceilalți elevi revin după scenariile anunțate, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Acesta s-a referit si la scolile speciale, subliniind ca este esențial să se permită prezența fizică.

„Sunt peste 27.000 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale, sunt elevi care în cea mai mare parte au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială, de cabinete de stimulare psihomotrică, de cabinete de logopedie, au nevoie de kinetoterapie. Dacă cineva îşi imaginează că aceşti peste 27.000 de elevi pot primi aceste elemente în online sau acasă se înşală amarnic. Fiecare zi pierdută pentru aceşti copii înseamnă o aprofundare a riscului de eşec total în educaţie”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.