Eveniment Declic: plămânii noștri s-au înnegrit!

Comunitatea Declic vă invită, marți, 27 aprilie, de la ora 11 la evenimentul de prezentare a nivelului real al poluării din București: plămânii montați în fața Guvernului s-au înegrit din cauza poluării, în mai puțin de o lună de la instalarea lor.

În mai puţin de o lună de la instalarea filtrelor sub forma unor plămâni acestea au fost acoperite de microparticule toxice, aceleași care se depun pe plămânii noștri.

La eveniment au fost invitați și premierul Florin Cîțu, ministrul Mediului, Tanczos Barna, și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. În cazul în care cei trei oficiali nu vor participa, membrii Declic vor tăia bucăți din plămânii înnegriți și le vor trimite prin poștă, pentru a vedea cât de tare ne afectează aerul toxic și pentru a lua măsurile necesare pentru a combate poluarea.

În cadrul acțiunii de marti, membrii Declic vor purta măști de gaz pe față, ca să se protejeze de aerul toxic. De asemenea, vor purta veste cu plămâni înnegriți pentru că, spun ei, așa arată și plămânii noștri din cauza aerului pe care îl respirăm.

Acțiunea are loc în cadrul campaniei Aer pentru viață!, în care 22.600 de membri Declic cer Ministerului Mediului modernizarea rețelei de monitorizare a calității aerului și transmiterea datelor în timp real către Agenția Europeană de Mediu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.