Maria Mazilu, româncă stabilită în Spania: ”Mi se pare că oamenii sunt deschiși către vaccinare”

La 1 an de la demararea campaniei exclusive „Ce mai faceți? Suntem bine!”, București Fm reia inițiativa prin care aduce vești ascultătorilor despre eforturile și măsurile care se iau în lume pentru reducerea efectelor și stoparea epidemiei cu #Coronavirus, dar și despre starea de spirit și viața de zi cu zi a populației, afland detalii importante despre procesul de vaccinare și modul în care se încearcă revenirea la normalitate.

În matinalul ”Bună dimineața, București!”, Andreea Bratu și Alex Minculescu au ajuns în Spania și au întrebat „Ce mai faceți? Sunteți bine?”.

Maria Mazilu, româncă stabilită în Spania, a adus vești din această țară pe 98.3FM și live prin Skype, pe Facebook-ul București FM.

”În comunitatea valenciană s-au mai relaxat măsurile, dar înțeleg din presă ca sunt cele mai drastice din Spania. În data de 9 Mai expiră statutul de alarmă și Premierul nu vrea să prelungească. Din punct de vedere juridic intrăm în normalitate, dar fiecare comunitate va avea dreptul să impună, respectând legea, măsuri restrictive în funcție de situația de la fața locului”, explică Maria Mazilu.

Dacă vrei să afli ce măsuri sunt aplicate acum în Valencia, ce spune despre cele care vor intra în vigoare după 9 Mai, cum decurge campania de vaccinare în Spania, ce tipuri de vaccin sunt folosite, VEZI VIDEO.

”După 9 Mai, din ce am înțeles, ar exista discuții să nu existe posibilitatea comunităților autonome de a dispune prelungirea închiderii teritoriale. Masca este obligatorie peste tot în spațiile publice. Toate persoanele care au peste 6 ani sunt obligate să poarte masca, cu excepția celor care depun un efort fizic foarte mare, celor care au dizabilități și nu pot gestiona singure folosirea măștii și celor care au probleme de sănătate și a căror respirație ar fi îngreunată de mască”, spune Maria.

Legat de vaccinarea din Spania, Maria Mazilu punctează: ”Am citit o știre că în ritmul acesta de vaccinare mai durează 7 luni ca să se atingă pragul propus de Guvern, acela de 70%. În comunitatea valenciană, vaccinarea se desfășoară bine. Din dozele primite s-au administrat 80%, comunitatea fiind 8% din întreaga țară. Mi se pare că oamenii sunt deschiși către vaccinare. Există comunități în care rata este mică. Există sincope și aici, probabil că sunt la nivel de organizare.”

”Lucrurile în Spania nu stau bine deloc din punct de vedere economic. Este o rată a șomajului foarte mare. În ceea ce privește certificatul de călătorie, bănuiesc că, atunci când se va decide la nivelul Uniunii Europene, Spania va fi prima interesată. Momentan, cred că se merge pe politica pașilor mărunți”, a adăugat Maria Mazilu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.