Consilierii USR PLUS declară că nu votează bugetul Capitalei!

arhiva

Consilierii generali USR PLUS au anunțat marți seară, prin vocea viceprimarului Horia Tomescu, că nu vor vota bugetul Capitalei în forma promovată de primarul Nicușor Dan.

Ei susțin că veniturile prognozate sunt exagerate și că bugetul nu este unul realist. Ei îl acuză pe Nicușor Dan că le-a interzis accesul la informațiile pe care se fundamentează bugetul propus și cer retragerea proiectului.

De asemenea, consilierii USR PLUS sunt nemulțumiți de faptul că Nicușor Dan i-a delegat lui Horia Tomescu atribuţiile privind coordonarea celor 19 spitale din Capitală, însă nu şi dreptul de semnătură. Prin urmare, managerii spitalelor din subordinea primăriei pot fi demiși și numiţi în funcţie numai cu acordul primarului general. De asemenea, bugetul de 355 de milioane de lei al ASSMB este controlat tot de primar.

Diana Mardarovici, purtător de cuvânt al consilierilor PNL, a declarat că Partidul Național Liberal susține bugetul propus pentru București.

În plus, purtătorul de cuvânt a declarat că Primăria Municipiului București a fost preluată cu datorii mari, acuzând administrația PSD pentru acest lucru.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.