Nicușor Dan: „Există voință politică dar și un impediment pentru finalizarea locuințelor sociale din Prelungirea Ghencea!”

Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat, astăzi, în fața consilierilor locali, că există voință politică din partea tuturor celor patru grupuri politice din Consiliul General al Municipiului București pentru finalizarea celor 114 unități locative din Prelungirea Ghencea.

Există, însă, și un impediment tehnic. Blocul este în patrimoniul Companiei Municipale Imobiliară. Pentru ca aceasta să poată finaliza investiția, ar fi nevoie de o majorare de capital de 25 de milioane de lei. Însă majorarea de capital a fost suspendată de către instanță.

De aceea, trebuie, mai întâi, trecut blocul din patrimoniul Companiei Municipale Imobiliară, în cel al Municipiului București, pentru a putea fi continuate lucrările, a explicat Nicușor Dan.

În context, trebuie menționat faptul că mai mulți cetățeni, reprezentanți ai celor 114 familii care au primit repartiții în blocul din Prelungirea Ghencea, le-au solicitat consilierilor municipali să aplice fonduri pentru finalizarea celor 114 unități locative.

În același context, trebuie menționat faptul că grupul de consilieri PSD a depus un amendament la proiectul de buget privind majorarea capitalului social al Companiei Municipale Imobiliară cu 24,9 milioane de lei, tocmai pentru finalizarea blocului de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea nr. 322-326.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.