Concertul de Paște al Corului Madrigal, la Palatul Regal!

Concertul Extraordinar de Paște, dirijat de Anna Ungureanu şi Cezar-Mihail Verlan, a fost înregistrat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României şi va fi disponibil din Sâmbăta Paştelui, pe 1 mai, în aplicaţia online Madrigal App, unde va putea fi vizionat gratuit.

„Consecvenţi unei tradiţii de peste jumătate de secol, ne întâlnim şi anul acesta cu publicul nostru, chiar dacă vorbim despre o întâlnire facilitată de tehnnologie. Am înregistrat acest concert pascal cu bucurie şi speranţă alături de partenerii noştri de la Muzeul Naţional de Artă al României şi, cu ajutorul aplicaţiei de vizionare Madrigal, ne dorim să ajungem în inimile şi în casele celor care aşteaptă lumina Învierii. În această perioadă dificilă, alături de cele două albume pascale, Concertul Extrordinar de Paşte al Corului Madrigal pleacă spre spectatori ca o invitaţie la introspecţie, dar şi ca o punte între frumuseţea şi emoţia muzicii şi întâmpinarea celui mai semnificativ moment creştin, sărbătoarea Paştelui” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin.

Desfăşurat în absenţa publicului, Concertul Extraordinar de Paşte a fost înregistrat în decorul impresionant al Muzeului Naţional de Artă al României şi cuprinde un repertoriu special ales pentru a marca sărbătoarea fundamentală a creştinătăţii, cu lucrări româneşti, de inspiraţie ortodoxă. Cei doi dirijori ai Corului Naţional de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”, Anna Ungureanu – dirijorul principal şi Cezar-Mihail Verlan – dirijorul secund al ansamblului, au pregătit pentru public o adevărată călătorie sonoră în cronologia sacră a zilelor premergătoare Învierii Mântuitorului, care se încheie, luminos, cu un ‘început’ – ‘Hristos anesti!/ Hristos a înviat!’, parte a celebrului ‘Florilegiu bizantin’, aranjat de Marin Constantin.

Concertul Extraordinar de Paşte va fi disponibil gratuit, începând din 1 mai 2021 pe Madrigal App, aplicaţia online dedicată concertelor şi evenimentelor susţinte de celebrul ansamblu, de unde va putea fi accesat şi vizualizat pe dispozitivele electonice (laptop, televizor etc.), prin crearea simplă a unui cont de utilizator. De asemenea, tot în Sâmbăta Paştelui, concertul va fi difuzat în premieră şi pe contul de Facebook al Corului Madrigal.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.