Liliana Cojan, româncă stabilită în Marea Britanie: ”Transparența totală a fost cheia vaccinării la noi”

La 1 an de la demararea campaniei exclusive „Ce mai faceți? Suntem bine!”, București Fm reia inițiativa prin care aduce vești ascultătorilor despre eforturile și măsurile care se iau în lume pentru reducerea efectelor și stoparea epidemiei cu #Coronavirus, dar și despre starea de spirit și viața de zi cu zi a populației, aflând detalii importante despre procesul de vaccinare și modul în care se încearcă revenirea la normalitate.

În matinalul ”Bună dimineața, București!”, Andreea Bratu și Alex Minculescu au ajuns în Marea Britanie și au întrebat „Ce mai faceți? Sunteți bine?”.

Liliana Cojan, româncă stabilită în Marea Britanie, a adus vești din această țară pe 98.3FM și live prin Zoom, pe Facebook-ul București FM.

”Ne-am relaxat și am sărbatorit printr-o ieșire clasică în Pub. Acum așteptăm să se deschidă granițele, să și călătorim puțin. În teorie, ar trebui să putem călători din 17 mai. Sperăm ca lumea să ne primească, noi suntem super entuziasmați. Totul a pornit de la campania de vaccinare. Când ne-am dat seama că ne-au fost închise granițele înainte de Crăciun, ne-am dat seama că trebuie să facem ceva. Când a început vaccinarea, toate cadrele medicale s-au îngrămădit. Și cum toți cei care lucrează în serviciile medicale sunt un exemplu bun de urmat aici, cred că asta a influențat”, spune Liliana Cojan.

Dacă vrei să afli ce tipuri de vaccin sunt disponibile în Marea Britanie, cum au văzut englezii AstraZeneca, ce spune despre activitatea cadrelor medicale din Marea Britanie, care e situația din spitale, VEZI VIDEO.

”Cred că toata lumea e obișnuită cu faptul că un medicament ar putea avea efecte secundare. Cadrele medicale informează lumea legat de medicament. Transparența totală a fost cheia vaccinării la noi. Am spus că e in stadiu experimental și e posibil să se întâmple ceva. Atât timp cât infomezi pacientul, toată lumea știe și e pregătită. În continuare purtăm masca peste tot, doar că noi nu am purtat masca în aer liber. Fiecare ambulanță în parte mai are unul sau doi pacienți Covid pe săptămână. Întotdeauna am făcut față și aveam spitalele de campanie pregătite cu zeci de mii de locuri în toată țara. Am spus că există riscul să nu avem suficiente cadre medicale. Noi mereu am alocat 1 cadru medical per pacient. În momentul de față încercăm să dezvoltăm o aplicație care ar urma să fie în aplicația de vaccinare. Astfel, la aeroport se va scana un cod prin care apare dacă ai fost sau nu vaccinat și ce teste ai făcut până la momentul acela”, explică Liliana.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.