Alte centre de vaccinare drive-thru vor fi deschise în Capitală

Centrele vor fi organizate in sectorul 6, la Plaza Drumul Taberei, in sectorul 3 – Mall Vitan  și la Cora Pantelimon, sectorul 2. „Pe acestea trei, am dori să le deschidem pe 10 mai”, a precizat prefectul Alin Stoica.

În prezent, în București, există un singur centru de vaccinare din maşina personală, deschis în Piața Constituției. Peste 3.000 de persoane au reușit să facă aici prima doză de vaccin Pfizer.

Prefectul capitalei a mai spus că, pe lângă cele trei noi centre, autoritățile vor organiza și altele, astfel încât, în fiecare sector, oamenii să aibă acces la vaccinare drive-thru.

 „Urmează săptămâna viitoare să stabilim și pentru celelalte sectoare. Mai întâi să identificăm spațiile și apoi le operaționalizăm în cel mai scurt timp”, a declarat Alin Stoica, pentru libertatea.ro.

Spre deosebire de centrul drive-thru din Piața Constituției, unde a fost nevoie de o decizie din partea Consiliului General, pentru schimbarea destinației unui spațiu public, noile centre vor fi organizate pe spații private.

În plus, vor fi evenimente punctuale, cum ar fi maratonul vaccinării din următorul weekend, 7-9 mai, organizat de CNCAV la Sala Palatului și Biblioteca Națională.

„Vor exista niște programe-pilot, acele spectacole la Teatrul Național și Opera Română, în care vom testa cum anume vom putea să redeschidem, cu accesul persoanelor care sunt testate sau vaccinate, în așa fel încât să vedem care este efectul și cum putem să funcționăm în felul acesta”, a spus Alin Stoica, la Digi 24, precizând că experimentele vor avea loc în weekendul 15-16 mai și vor fi organizate de Ministerul Culturii.

Astăzi, incidența a scăzut la 2,42 la mie în București, iar prefectul și-a exprimat speranța că va scădea în această lună și sub 1,5 și se vor putea lua noi măsuri de relaxare.

Tot de azi, restaurantele s-au redeschis la interior, cu o capacitate de 30% și va fi permisă și activitatea în teatre și cinematografe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.