Copii intoxicaţi cu paracetamol, transferaţi de la Iaşi la Bucureşti, cu o aeronavă SMURD

foto:arhiva

O fetiță de cinci ani și fratele ei de doi ani din Botoșani au suferit o intoxicație cu paracetamol. Cei doi au fost transferați cu un avion SMURD la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

In vizită la bunici, copiii au găsit un recipient cu paracetamol sirop, şi tentaţi de gustul dulce, au băut întreg conținutul.

Cei doi au fost imediat descoperiți de bunici, care au alertat-o pe mama copiilor. Medic de profesie, aceasta a realizat imediat pericolul și le-a administrat repede tratamentul specific în astfel de situații și a mers imediat cu ei la Secția de Pediatrie.

„Copiii au fost găsiți rapid postingestie. Asta a însemnat faptul că s-au făcut spălături gastrice rapid. Astfel, sperăm că substanțele nu au avut timp de metabolizare”, a precizat medicul Georgiana Lazăr, din cadrul UPU-SMURD.

Cadrele medicale de la Botoșani au diagnosticat copiii cu intoxicație cu paracetamol și au solicitat transferul copiilor la București, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din București.

Din cauza faptului ca acțiunea paracetamolului în organism poate fi destul de rapidă, iar medicii nu știau nici cantitatea exactă ingerată de fiecare copil, a fost solicitat transferul pe calea aerului.

Medicii atrag atenţia că dozele mari de paracetamol pot da insuficiență hepatică acută.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.