Taxă pentru turiştii care aleg Mangalia şi staţiunile din sudul Litoralului

De la 1 Mai, turiştii care merg în Mangalia şi în staţiunile  Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp – plătesc o taxă de 5 lei pe zi de persoană.

„Taxa specială se instituie în vederea promovării turistice a municipiului Mangalia şi a staţiunilor arondate, reprezentând venit cu destinaţie specială la bugetul local”,  potrivit  hotărârii adoptate de Consiliul Local Mangalia la sfârşitul anului trecut şi modificată la sfârşitul lunii martie.

Pentru plătitorii taxei speciale de staţiune, aceasta se reţine de către structurile de cazare turistică.

Categoriile de persoane scutite de la plata taxei de staţiune: veteranii de război, văduvele de război şi văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război; foştii deţinuţi politic; persoanele cu handicap grav sau accentuat; persoanele încadrate în gradul I de invaliditate şi reprezentanţii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate persoanele care au bilete de tratament emise de Casa Naţională de Pensii Publice şi Case Teritoriale; persoanele asigurate prin C.A.S. care beneficiază de servicii de tratament pe bază de trimitere medicală

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.