Curtea de Apel Bucuresti: Spitalul „Foisor” ramane spital COVID-19

Sursa foto: www.b365.ro

Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de suspendare a Ordinului nr. 9326 din 9 aprilie, emis de Departamentul pentru Situatii de Urgenta, privind transformarea spitalului „Foișor” în spital Covid-19.

Ministerul Sănătății a avizat evacuarea și transformarea unității în spital COVID-19 pentru că situația pacienților Covid-19 care necesitau îngrijire ATI in acea perioada era una critică.

Pentru demararea procesului de evacuare a fost necesar acceptul spitalului, spital ce aparține de ASSMB, aflat sub autoritatea Primăriei Municipiului București.
Spitalul Foișor a fost informat încă de dimineață despre iminența transformării spitalului. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11:00. La orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar, a anuntat Ministerul Sanatatii, sustinand că era o decizie necesară.

Această decizie a fost luată datorită faptului că Spitalul Foișor are 26 de paturi ATI, 6 medici ATI și în momentul deciziei avea numai 3 pacienți internați în ATI. De asemenea, a fost identificată resursa umană de specialitate care să poată oferi pacienților Covid-19 îngrijirea de care aveau nevoie.

Toți pacienții care se aflau la Spitalul de Ortopedie Foișor au fost externați de către medicii curanți, ținând cont de starea lor de sănătate și de indicațiile de tratament. Conform informațiilor disponibile la nivelul Ministerului Sănătății, pentru toți cei care au solicitat acest lucru a fost chemată o ambulanță.

In seara transferului erau internați 105 pacienți. 13 dintre aceștia au fost transferați cu ambulanțe SMURD și SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzau, 1 cu ambulanța la domiciliu în Galați. Dintre ceilalți 92 pacienți, 25 erau programați pt intervenții chirurgicale iar 67 erau pacienți deja operați, care urmau sa fie externați la domiciliu.

Si Senatul a respins, în şedinţa de marţi, proiectul de hotărâre care viza înfiinţarea unei comisii de anchetă referitoare la organizarea acţiunii de evacuare şi transfer al pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” pentru transformarea acestuia în unitate sanitară de tratare a pacienţilor cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.