VIDEO: Alexandru Moldovan, Director General Adjunct Apa Nova – „Lucrările de extindere și modernizare vor acoperi peste 1.300 de străzi din Capitală”
Articol de , 7 mai 2021, 11:20
Despre starea actuală a sistemului de canalizare și numărul de kilometri de rețea din București, dacă apa este potabilă, despre investiții în sistemul de apă și canalizare, au aflat Alex Minculescu și Andreea Bratu de la Alexandru Moldovan, Director General Adjunct Apa Nova, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM.
„În București există 2.392 de kilometri de rețea de canalizare, comparabil cu distanța dintre București și Paris. În present, sistemul de canalizare trebuie să răspundă nevoilor unei populații ce depășește 2 milioane de locuitori. Vreau să subliniez că rețeaua de canalizare e subdimensionată în raport cu evoluția sociologică a Capitalei din ultimii 20 de ani”, spune Directorul General Adjunct Apa Nova.
„Ca urmare a ritmului accelerat de dezvoltare urbană către extremitățile orașului pot fi identificate și alte zone cu probleme: metrou Dimitirie Leonida, Theodor Pallady, zona Luncilor din Sectorul 3. Pentru a rezolva cât mai repede aceste probleme, Apa Nova a realizat reparații. Avem un sistem de monitorizare prin care aflăm în 3 minute dacă ceva este în neregulă”, explică Alexandru Moldovan.
Dacă putem sau nu să consumăm apa de la robinet, Directorul General Adjuct spune: „Da, categoric, da! Putem consuma apa de la robinet. Laboratoarele noastre sunt verificate, au personal calificat și sunt dotate cu echipamente performante ce permit analiza. Calitatea apei respectă 100% standardele europene.”
„Până în 2032 asigurăm fonduri de 367, 9 milioane de euro. Ele vor susține implementare unui program de lucrări strategice. Lucrările de extindere și modernizare vor acoperi peste 1.300 de străzi din Capitală și se vor desfășura pe o durată de 11 ani. Sunt 45 de șantiere în București, în diverse stadii de evoluție. Sunt lucrări de redimensionare ori extindere a structurii de apă și canalizare. Vrem să introducem tehnologii noi. Scopul este de a evita săpăturile deschise și efectele negative asupra mediului”, punctează reprezentantul Apa Nova.