Se relaxează restricțiile în județul Ilfov!

27 de localități din județul Ilfov au o incidenţă cumulată a cazurilor de SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile mai mică de 1,5 la mia de locuitori. Mai exact, Prefectura Ilfov a anunțat o rată de 1,39 la nivelul județului.

În acest caz, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis ca activitatea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor și a operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc să fie permisă, din 12 mai, fără a se depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Purtarea măștii de protecție rămâne însă obligatorie în toate spațiile publice.

De asemenea, accesul clienţilor în cadrul centrelor comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi agenţi economici, de tip mall, se va realiza astfel încât să se asigure menţinerea distanţei fizice de minimum 2 metri şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 m.p./persoană, iar accesul în pieţele agroalimentare şi în pieţele volante se va face cu respectarea distanţării de minimum 2 m între oricare două persoane, dar fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a pieţei.

Singura localitate din județul Ilfov unde măsurile rămân stricte este Ciolpani, pentru că acolo incidența este de 3,5 cazuri la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.