Primăria Sectorului 1 a sancţionat două societăţi cu care are contracte cu blocarea garanţiei de bună execuţie

Foto: Primaria Sectorului 1 / Facebook

Primăria Sectorului 1 a sancţionat două societăţi care au încheiat contacte cu Administraţia Domeniului Public pentru plantarea de material dendrologic cu blocarea garanţiei de bună execuţie, după ce acestea au plantat arbori şi arbuşti, iar ulterior aceştia s-au uscat şi nu au mai fost înlocuiţi conform prevederilor contractuale.

Valoarea totală a garanţiei de bună execuţie este de 942.492,97 de lei, din care 743.717,96 de lei pentru una dintre societăţi şi 198.775,01 de lei pentru cea de-a doua, a transmis Primăria Sectorului 1, miercuri, pe Facebook.

Cele două firme ar fi trebuit să planteze arbori şi arbuşti în mai multe zone din Sectorul 1, cum ar fi: Bucureştii Noi, Gara de Nord, Ştirbei Vodă, Mihalache-Turda, Titulescu-Banu Manta, Şos. Pipera, Calea Victoriei, Aviatorilor, Floreasca, Romană.

„Toate societăţile care au contracte cu noi trebuie să înţeleagă că nu vom mai tolera nerespectarea prevederilor contractuale şi că nu vom mai închide ochii la încălcarea termenelor şi a standardelor de calitate a lucrărilor. Am decis să blocăm garanţia de bună execuţie la două societăţi care au crezut că pot încasa bani publici fără să-şi facă treaba la care erau obligate prin contract. În Sectorul 1, vremea lucrărilor de mântuială şi a lui ‘merge şi-aşa’ a trecut”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.