Debite maxime istorice în zona Satu Mare!

În cursul nopții, din cauza precipitațiilor istorice, pe cursurile de apă Maria și Cerna (afluenții Crasnei), precum și pe părâul Nanda (afluentul Cernei) s-au format viituri de intensitate mare.

Inundațiile rapide au fost provocate prin efectul combinat dintre scurgerile de pe versanți și revărsarea cursurilor de apă peste digurile de apărare care protejau localitățile Rătești, respectiv Hurezu Mare.

Cantitatea maximă de precipitații măsurată a fost de 60 l/mp într-un interval de 6 ore, din care 50 l/mp s-au produs în două ore.

Echipele Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa și cele ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu-Mare sunt în teren și acordă sprijin autorităților locale pentru limitarea pagubelor produse de inundații.

Viiturile formate pe râul Maria și Cerna se propagă, în acest moment, în aval pe râul Crasna, în zonă amenajată. Vârful de viitură format pe râul Crasna va fi atenuat de polderul Moftin.

Specialiștii monitorizează cursurile de apă pe toate sectoarele aflate sub avertizare și vor rămâne în teren în toată această perioadă.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.