Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare!

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost condamnat, astăzi, de Tribunalul Bucureşti la 11 ani şi 8 luni închisoare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.

Pe lângă condamnare, instanţa i-a interzis lui Vanghelie, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioada de 5 ani de la executarea pedepsei cu închisoarea.

Judecătorii au admis acţiunea civilă formulată de Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti şi l-a obligat pe Marian Vanghelie să plătească părţii civile suma de 15.044.700 euro, la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune materiale.

În plus, instanţa a dispus confiscarea specială a mai multor bunuri şi menţinerea sechestrului asigurător dispus de către procuror, până la concurenţa sumei de 15.044.700 euro.

Pe de altă parte, magistraţii au ridicat măsurile asigurătorii dispuse cu privire la bunurile mobile şi imobile şi sumelor de bani aflate în conturile bancare aparţinând soţiei lui Vanghelie, Oana Niculescu-Mizil.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.