Spectacole pilot, cu săli pline, la ONB și TNB, în acest weekend

În acest weekend vor avea loc cele două reprezentații din programul pilot al Ministerului Culturii, organizate la ONB și TNB,  pentru persoanele vaccinate cu ambele doze împotriva COVID-19.

La Opera Națională va fi prezentată Gala Extraordinară ”Libera musica”, vineri, de la ora 19:00, iar sâmbătă, de la aceeași oră, la Teatrul Național se va juca  „Dineu cu proşti”, la Sala Mare.

Astăzi, la ora 16:00, TNB a publicat pe pagina sa de Facebook următorul anunț:

”Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adus câteva modificări condițiilor de participare a publicului la evenimentul pilot care va avea loc, pe 15 mai, la TNB.
Astfel, gradul de ocupare a sălii va fi de 75% și va fi OBLIGATORIE purtarea măștii de protecție. Accesul va fi asigurat doar persoanelor vaccinate”.

Daniel Jinga, directorul general interimar ONB a prezentat miercuri, 12 mai,  într-o conferință de presă, organizată la sediul instituției, detaliile privind accesul la acest eveniment: „…vineri, 14 mai, avem mult discutatul spectacol-pilot în care vom umple sala Operei cu spectatori vaccinaţi, vom avea o prezenţă aproape de sută la sută, regulile de distanţare socială nu vor mai fi aceleaşi. Hotărârea de guvern care se constituie cadru legal pentru organizarea acestui spectacol-pilot a fost dată luni.

Publicul poate participa la acest spectacol seara doar dacă este vaccinat iar biletele se pot cumpăra doar online. În momentul în care respectiva persoană îşi cumpără un bilet online, bifează mai multe căsuţe ale unui disclaimer. Printre ele se află şi un text în care ei spun că sunt vaccinaţi, inclusiv rapelul, adică au trecut prin tot procesul de imunizare. Mai departe nu au de făcut decât să vină la Operă cu cartea de identitate şi biletul. La intrare angajaţii noştri, în număr de zece, distribuiţi câte doi la cele cinci puncte de intrare în această clădire, vor verifica fiecare persoană cu o tabletă pusă la dispoziţia noastră de STS. Cu acea tabletă vor putea intra în baza de date a DSP-ului şi vor putea vedea dacă persoana din faţa lor apare ca fiind vaccinată. Procesul este foarte rapid, durează câteva secunde, se va controla, bineînţeles, şi biletul, vor fi direcţionaţi către sală, pe cinci zone de acces diferite. În sală avem şapte puncte diferite de intrare, avem o împărţire pe trei spaţii mari diferenţiate şi în felul ăsta dorim să minimizăm riscul infectării pentru acel mic procent de vaccinaţi care s-ar putea presupune că nu s-au imunizat, pentru că înţeleg că vaccinul nu are o rată de succes de sută la sută şi atunci luăm nişte măsuri suplimentare de precauţie pentru a ne proteja atât artiştii, cât şi publicul”, a precizat managerul.

În privința artiștilor care vor urca pe scenă, Daniel Jinga a precizat că cei care nu s-au vaccinat se vor testa înainte de spectacol, iar rezultatele vor fi încărcate în baza de date a DSP-ului.

”Mesajul meu către dumneavoastră este următorul: veniţi în număr cât mai mare vineri, 14 mai, la spectacolul nostru pilot dacă îndepliniţi condiţiile, iar dacă nu, încercaţi să nu duceţi mesajul că Opera Naţională practică spectacole discriminatorii, pentru că nu-i aşa, acesta este doar un spectacol-pilot, experiment care îşi doreşte deblocarea situaţiei actuale în care se află industria instituţiilor de spectacole”, a declarat Daniel Jinga.

De altfel, Opera Naţională și-a reluat reprezentațiile în weekend trecut și continuă să aibă spectacole cu public, cu grad de 50% din capacitatea sălii,  în condiţiile sanitare stabilite de autorități.

Sursa foto: tnb.ro

Sâmbătă, 15 mai, este programat și spectacolul din programul pilot de la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale”, cu ocuparea a 75% din totalul locurilor din sală.  „Dineu cu proşti” de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru, se joacă la Sala Mare,  de la ora 19:00, iar biletele sunt nominale, achiziționate exclusiv online de persoane deja vaccinate. Spectatorii vor prezenta la intrare biletul și cartea de identitate. Procedura va fi asemănătoarea cu cea de la ONB.

Tot sâmbătă. TNB reia  seria reprezentațiilor cu public, la capacitatea de ocupare  de 50%, dar cu respectarea normelor sanitare în vigoare. La aceste spectacole nu există condițioarea legată de imunizare.

După cele două spectacole pilot, participanţii vor fi monitorizaţi timp de 14 zile, pentru a vedea dacă se înregistrează cazuri de îmbolnăvire. În toată această perioadă spectatorii își desfășoară activitatea în mod obișnuit, nu vor intra în izolare.

Biletele la spectacolul ONB costă între 40 și 90 de lei, iar la TNB 86,90 lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.