VIDEO: László Borbély (Consilier de Stat, Coordonator Departamentul Pentru Dezvoltare Durabilă) – „Noi sprijinim orice inițiativă care vine în sprijinul unei societăți sustenabile”

Despre proiectul „Educația la înălțime” a aflat Alex Minculescu de la László Borbély (Consilier de Stat, Coordonator Departamentul Pentru Dezvoltare Durabilă), invitat în matinalul ”Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM.

„Este o nouă atitudine față de viață. Adică, după ce s-a discutat mult, încă de secolul trecut, despre ce ar trebui să facem ca să avem un mediu mai sănătos, o viață mai sănătoasă, acum avem această agendă cu 17 obiective. Dacă te uiți la fiecare, începi să înțelegi mai mult. Dar trebuie să comunici către societate.

Societatea trebuie să înțeleagă să își schimbe atitudinea față de anumite lucruri. Educația și sănătatea sunt foarte importante. Noi răspundem mai multor solicitări unde putem fi parteneri. De săptămâna trecută am pornit 8 lecții în diferite zone ale țării și chiar azi, la ora 11:00, va fi o lecție de 50 de minute, cu drona din cea mai mică școală din România, în vârful muntelui, în Maramureș, și discutăm de inegalitatea socială și cum reducem diferențele.

Vom avea 8 regiuni ale țării și vom continua din toamnă cu alte 8. Astfel, copiii înțeleg mai bine ce înseamnă biodiversitate, cunosc România mai bine. Noi sprijinim orice inițiativă care vine în sprijinul unei societăți sustenabile”, explică László Borbély.

Dacă vrei să afli unde se poate vedea proiectul cu dronele, ce spune despre prima lecție care a avut loc, ce alte inițiative mai sunt implementate, care sunt cei 3 piloni principali ai Departamentului pe care îl conduce, vezi VIDEO.

„Avem o coaliție, mai mult de 50 de entităti puternice și mediul privat, cu care discutăm lunar ce putem face. Avem copii minunați. Îmi place foarte mult să interacționez cu ei. Este important să explicăm acest concept foarte dificil pe înțelesul tuturor. Peste două săptămâni o să avem o întâlnire pe zona învățământului dual. Abia aștept să putem să organizăm o zi a sportului. Sunt multe lucruri care țin de tineri. Trebuie să găsim modalitatea să și pătrundem în zona lor, în comunitatea lor și să facem atractiv acest concept”, spune Consilierul de Stat, Coordonator al Departamentului Pentru Dezvoltare Durabilă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.