Cîmpeanu- Referinţa pentru funcţionarea şcolilor va ziua în care rata de infectare se modifică

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunță că va modifica ordinul comun Educaţie-Sănătate privind funcţionarea şcolilor, în sensul în care data de referinţă să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.

„Conform ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, şcolile funcţionează toată săptămâna luând ca referinţă rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente. Constatând că un număr important de localităţi sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, apreciind înţelegerea Ministerului Sănătăţii pentru importanţa şcolii, luni, 17 mai vom iniţia modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educaţie-Sănătate, în sensul în care referinţa să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare”, afirmă Sorin Cîmpeanu pe pagina de Facebook.

Potrivit ministrului, în acest fel, prezenţa fizică nediferenţiată în şcoli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB şi DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.