Aplicarea tratamentelor împotriva căpușelor și țânțarilor întârzie încă o lună și jumătate!

Tot mai mulți dintre  bucureștenii care se plimbă cu copiii sau cățeii se plâng de faptul că iarba din parcuri este infestată de căpușe.

Cei care aleargă sau se plimbă prin Herăstrău se plâng că parcul este deja plin de țânțari.

De ce stau lucrurile astfel? Pentru că Primăria Capitalei nu a efectuat la timp tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor.

Bani la buget ar fi, dar nu a fost adoptat de către consilierii municipali planul unitar după care să se desfășoare combaterea țânțarilor, căpușelor și a șobolanilor.

Potrivit Iui Ștefan Stofor, reprezentantul USR-PLUS în AGA Companiei Municipale Ecoigienizare, până la dizolvarea companiei, activitatea de deratizare, dezinsecție și dezinfecție va fi prestată de Compania Municipală Eco Igienizare București (CMEIB), în baza contractului de delegare a acestui serviciu, încheiat în anul 2019.

Programul Unitar de Acțiune (PUA) 2021, care stabileşte numărul de tratamente şi perioada de acţiune, a fost introdus pe ordinea de zi a sedinţei de îndată din data de 26.04.2021.  Dar ordinea de zi nu a fost aprobată , astfel încât documentul va fi introdus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de consiliu.

Numai după aprobarea acestuia vor fi aplicate de urgenţă tratamentele care se impun.

Grupul de consilieri municipali PSD a convocat, astăzi, pentru orele 16, o ședință a Consiliului General al Municipiului București pe a cărei ordine de zi se află acest subiect. Numai că ordinea de zi a acestei ședințe nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată.

Potrivit lui Silviu Brânzan, de la serviciul Dezinsecție, Dezinfecție și Deratizare al Primăriei Capitalei, neadaptarea, astăzi, a PUA 2021 va avea drept consecință întârzierea aplicării tratamentelor împotriva țânțarilor, căpușelor și a șobolanilor cu încă 6 săptămâni.

În ceea ce privește bugetul alocat de Municipalitate pentru combaterea țânțarilor și șobolanilor pentru anul 2021, a fost prevăzută suma de 37.843.000, din care valoarea facturilor restante reprezintă 19.843.000 lei, cu posibilitatea rectificării în funcţie de necesităţi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.