ISUBIF: Zeci de copaci au fost doborâţi de vântul puternic, pe carosabil şi maşini!

imagine ilustrativa

UPDATE 21:00

Pompierii bucureşteni au intervenit pentru gestionarea a 61 de situaţii, în urma vântului puternic din Capitală.

„Ca urmare a manifestărilor meteorologice de pe durata codului galben, ISUBIF a intervenit  pentru gestionarea a 61 de solicitări în Municipiul Bucureşti, astfel: 27 dintre acestea pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe autoturisme, 23 pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil, şase degajări elemente de tencuială, patru table desprinse de pe acoperiş şi un stâlp”, informează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Ştire iniţială:

Până la această oră (18), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov a intervenit pentru gestionarea a 27 de solicitări.

16 dintre acestea au fost pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme și 11 pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil.

Bucuresti FM

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: Giacomina Lucarelli

Echipele ISU au actionat pe strazile C.C. Arion, Petru Rareș, Logofăt Udriste, parcul Cișmigiu, strada Doctor Clunet, Vatra Luminoasă, Bd. Metalurgiei, strada Burdujeni.

Au fost emise mesaje pentru informarea populației prin intermediul panourilor electronice stradale si prin rețelele de socializare.

România se află sub avertizare de Cod galben de furtună până la ora 23:00.

Vântul, care suflă în majoritatea țării în cu viteză de peste 50-60 de kilometri pe oră şi chiar de 70-80 de kilometri pe oră în Transilvania, Oltenia şi Muntenia, a doborât copaci, care au avariat numeroase autovehicule.

Furtuna a creat probleme și în județul Prahova. Trenurile pe ruta București-Ploiești nu mai circulă, după ce vântul puternic a doborât mai mulți copaci pe calea ferată, în zona Brazi, scrie portatul local Observatorul Prahovean.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.