Nu toți elevii din Capitală s-au întors în bănci

Foto: Adriana Baciu

Elevii bucureșteni au revenit, astăzi, la școală. Lucrurile au stat diferit însă la Școala Centrală. Elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a nu merg săptămâna aceasta fizic la cursuri.

La nivelul unității de învățământ, Comitetul de Părinți a elaborat un chestionar care a fost trimis părinților. Aceștia au fost întrebați dacă doresc să își trimită copiii fizic la școală. Nu toți au fost pregătiți însă să îi aducă de astăzi la ore. Prin urmare, Consiliul de Administrație al unității de învățământ a decis ca toți elevii de clasele V-VII și IX-XI să vină la școală de luni.

Gianina Georgescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Capitalei, a declarat pentru București FM că la Școala Centrală există o problemă cu lipsa spațiului. Nu toate clasele sunt la fel de mari și nu în toate cazurile se poate asigura distanțarea socială.

În plus, „și teama poate fi considerată o vulnerabilitate și atunci copilul nu poate fi obligat să vină și să îi fie teamă că se infectează”, a mai spus Gianina Georgescu pentru postul nostru de radio.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis că elevii din București pot reveni, de astăzi, la clase. Decizia a venit după ce rata de infectare cu SARS-COV-2 a scăzut sub 1 la mie, pentru a doua zi consecutiv.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.