VIDEO: Ciprian Ciucu, Primar Sector 6 – „Trebuie să reinstaurăm și la propriu instituția Inspecției din Primăria Sectorului 6”

Despre problemele generate de codul galben de vânt, despre locurile de parcare și ridicarea mașinilor abandonate, despre curățenia din sector, centrele de vaccinare drive thru și situația celor 5 școli care încă nu sunt date în folosință au aflat Andreea Bratu și Alex Minculescu de la Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM.

„Au fost câteva pagube, nu foarte mari. S-au spart câteva geamuri, au căzut copaci verzi și câteva pagube la câteva autoturisme. Până acum nu am auzit să fi fost persoane care să fi suferit personal. Nu poți avea o trecere în evidență a copacilor care pot fi doborâți de vânt. De obicei cad cei care sunt mari. Avem o oarecare evaluare a celor care au nevoie de defrișări, pentru că sunt uscați – undeva la 3.000 de arbori. În urma a ceea ce am văzut ieri, dăm drumul unui program de evaluare a arborilor mari care sunt puși în apropierea parcărilor și blocurilor. Am înțeles că există un dispozitiv care face o scanare în interior”, spune primarul.

Dacă vrei să afli ce spune despre curentele de opinie legate de tăierea și toaletarea copacilor, pe cine a angajat în Primărie pentru problema copacilor, ce explică legat de locurile de parcare și mașinile abandonate și despre cele parcate ilegal, despre noul centru de vaccinare drive thru din sector, vezi VIDEO.

Legat de mașinile parcate ilegal, Ciprian Ciucu punctează: „Suntem în situația în care trebuie să avem o politică de definire. Am putea să luăm tot ceea ce e parcat neregulamentar. Avem și problema cu locurile de parcare. Decizia mea a fost să luăm acele mașini care sunt parcate cu nesimțire și să ne concentrăm pe mașinile abandonate.”

Despre campania de curățenie, primarul Sectorul 6 spune: „Merge mai încet decât am crezut inițial, pentru că facem treaba asta temeinic. Spălăm străzile, plombăm străzi, marcăm locurile de parcare și facem reparații la mobilierul stradal, de aceea durează mai mult. Învățăm, ne adaptăm și o sa prindem viteză.”

„Pregătim o reformă a Poliției Locale. Trebuie să reinstaurăm și la propriu instituția Inspecției din Primăria Sectorului 6. Acești inspectori, care merg pe teren și culeg date sau aplică legea, nu prea funcționează. Acum, la aproximativ 400.000 de oameni cât are Sectorul 6, vă dați seama că Primăria e subdimensionată. Au crescut mult mijloacele de comunicare online. E un fluviu de sesizări în acest moment. Încercăm să răspundem la toate. Cele ușor de rezolvat, se rezolvă pe loc; pe celelalte le punem în planul de investiții. În funcție de buget și importanță, mergem și facem investiții acolo”, afirmă Primarul Ciucu.

„Suntem singurul sector care are 2 centre de vaccinare drive thru. Momentan sunt suficiente și sunt sute de oameni care vin zilnic la aceste centre”, conchide el.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.