VIDEO: Mirela Solomon: “Specialiștii afectați de pandemie au nevoie de ajutor pentru a se face cunoscuți!”

Mai mult decât acum un an, trăim astăzi într-o lume în care componenta digitală este omniprezentă. Multă lume s-a adaptat din mers, unii erau familiarizati cu domeniul si cu lucrul in online.
Pentru unii, problemele au rămas…și au apărut rezolvările.

Au apărut experți în comunicare, gata să pună la dispoziția specialiștilor expertiza lor pentru live streaming, podcasturi, cursuri digitale (Microcursuri), creare de conținut sau ecosistem de promovare audio-video.
Mirela Solomon, general manager Amaze, a pus bazele unui spațiu multidisciplinar în care oamenii pot veni să aibă întâlniri, să producă un conținut video eficient.

Un concept interesant îl reprezintă microcursurile – un model de e-learning (adică microlearning), durează între 2-5 minute și este conceput să ofere un rezultat specific în procesul de învățare.
Microcursul nu este un segment al unui curs serializat. Fiecare microcurs propune o serie de takeaways, idei clare și practice, lecții învățate.

Atenția omului care-și petrece timpul dând click și slide pe ecranele telefoanelor sau ale altor dispozitive este mereu distrasă.
Un studiu realizat de Microsoft arată că atenția omului a ajuns la 8 secunde, chiar sub cea a celebrului peștișor de acvariu, carasul auriu, a cărui atenție este de 9 secunde. Iar ăsta părea un lider greu detronabil! Iată, așadar, un motiv pentru care microcursurile au un enorm succes în lume.
Sunt scurte, concise și relevante, ținând cont de durată & format„, spune Mirela Solomon, owner Amaze.

Avantajele unui microcurs în online

* Poate fi urmărit de oriunde, de pe telefon, tabletă sau laptop.
* Este scurt și la obiect. Oferă cursanților satisfacția că au aflat ceva nou și util.
* Pentru a-l lansa, nu ai nevoie de certificări. A fi autodidact poate fi un avantaj.
* Nu ești condiționat de un orar, dar mai ales de munca și costurile organizării unui curs în spațiul fizic. Mai ales dacă restricțiile pandemiei sunt încă active.
* Publicul îl poate urmări când dorește sau când poate: nu trebuie să-și facă timp special pentru asta.
* Publicul poate fi de oriunde. Dacă înțelege limba, granițele dispar.
* Este un tip de educație nonformală, complementară celei instituționalizate.
* Este, totodată, și o educație informală (bazată pe experiențe, idei aplicate). Oamenii reacționează mai bine la învățarea nonformală și informală, tocmai de aceea trendul este de a le aduce chiar în spațiul educației instituționalizate, formale, deoarece sunt interdependente.

Urmăriți o ediție #IntalniriCapitale despre adaptare la digital, wellbeing, parenting și modul de comunicare adaptat la pandemie, realizată de Flavia Voinea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.