EXCLUSIV BUCUREȘTI FM! VIDEO: Tudor Chirilă și Domnica Cîrciumaru – „Martin Campbell mi-a zis că îi pare rău că nu are suficient de multe roluri să implice actorii români”

Despre producția marca Hollywood, The Protéjé, cu Samuel L. Jackson în rol principal, al carui casting a fost realizat și de Domnica Cîrciumaru, având în distribuite nume mari de actori români, printre care Tudor Chirilă, au aflat Andreea Bratu și Alex Minculescu de la Domnica și Tudor, invitați în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Skype.

Despre implicarea în produția „The Protéjé”, Tudor Chirilă spune: „Vreau să îi mulțumesc Domnicăi pentru că este un Director de Casting foarte serios și nimerește actorii potriviți în rolurile potrivite. Colaborarea a fost mai mult decât apariția într-un film care va face succes de box office. E mai mult descoperirea unui regizor extraordinar!

Îmi plac mult regizorii în control, care știu ce vor, care nu lasă actorul niciodată într-o situație incertă, care colaborează cu actorul și primesc sugestii de la actor. Felul în care alege să se intereseze de fiecare dintre actorii lui, indiferent de lungimea rolului, faptul că are grijă ca tot ecosistemul de actori să funcționeze brici.

Ce mi-a plăcut a fost că am avut două cadre-secvență, filmate cu steady-cam-ul. Martin îmi spunea că acel cadru cu steady-cam-ul îi place cel mai mult din tot filmul. Să descoperi asemenea om și asemenea echipă e mult mai important decât apariția în film. Actor de teatru fiind, eu ma bucur mai mult de repetiții și momentul în care joc.”

Domnica Cîrciumaru, Directorul de Casting punctează: „Tudor l-a descris foarte bine pe Martin Campbell. În momentul când i-am trimis propunerile, a avut niște comentarii extrem de pertinente. Nu au fost puține propuneri. Când iei scenariul și îl citești, stai și te gândești ce actori români s-ar potrivi. Iar Tudor mi se părea atât de protrivit la acel cadru!”

Dacă vrei să afli ce rol are Tudor Chirilă în film, ce spune despre cadrele sale, cine este regizorul filmlui și ce producții de box-office a semnat, dacă propunerile Domnicăi au fost acceptate din prima, cine sunt românii care au făcut parte din acest proiect cinematografic, ce spune Tudor despre Maggie Q, când va avea trupa Vama un concert, la ce proiect cinematografic lucrează Domnica, VEZI VIDEO.

„Și la proiectul din Bulgaria, filmat anul acesta tot cu Martin, am fost plăcut surprins să găsesc aceeași echipă. Martin ține și la chestia asta: să aibă aceeași echipă, dacă poate”, spune Tudor Chirilă. „Până să ajungem să învățăm de la un asemenea regizor, aș vrea să remarc faptul că actorii români tineri nu știu foarte bine să se prezinte și să se vândă, să aibă toată această infrastructură de prezentare de la head-shot până la felul în care e scris resumé-ul. Domnica duce o campanie de informare constantă și mi se pare extraordinar că încearcă să profesionalizeze o industrie unde actorilor tineri nu li se dă această șansă”, completează actorul.

Domnica spune: „Acum au mai evoluat lucrurile. Se încearcă să se aducă tot felul de proiecte străine în România, cele românești fiind puține. Au apărut tot felul de platforme în Europa. Actorii români încearcă. Ce apreciez foarte tare este că în pandemie au conștientizat că le lipsesc tool-urile de a se prezenta. E mult mai simplu pentru ei să se organizeze. Am avut o discuție foarte lungă cu Martin. Am fost foarte impresionată de el ca regizor. De obicei, regizorii straini, când vin prima data, au senzația că suntem undeva în lumea a treia. Nu glumesc! Prima impresie a lor este foarte bună, așteptările lor nu sunt conforme cu realitatea. Și la acest proiect, care a fost foarte mare, au fost foarte impresionați de profesionalismul echipei românești. Martin Campbell mi-a zis că îi pare rău că nu are suficient de multe roluri să implice actorii români.”

Cât despre rolul său, Tudor adaugă: „Aș fi dezvoltat personajul meu mult mai mult, dacă aș fi avut, așa, un instrument magic. Mie îmi plac rolurile de personaje negative. Să fii erou e cumva și complex și plictisitor. Un personaj negativ e mult mai complex decât un erou. Chiar și în teatru am mers de multe ori pe roluri pe care le poți cataloga drept personaje negative. Când eram mic voiam să fiu erou, dar acum mi se pare mai mișto să joc roluri precum Mercutio. Deci, dacă aș fi putut, aș fi extins la încă o scenă rolul meu.”

Despre film, Tudor Chirilă spune: „De la un regizor cu asemenea filme, este spectaculos. Iar faptul că sunt și actori români este un plus pentru ca cei care vor să ne vadă. Sunt mândru că fac pare din acest film, care se va lansa pe 20 august.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.