Piedone declară război deschis vandalismului în Sectorul 5!

Sursa foto: Cristian Popescu Piedone/Facebook

Edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, declară război deschis vandalismului. Cei care distrug investițiile făcute din bani publici, indiferent că este vorba despre mobilierul stradal sau despre aparatele de joacă pentru copii, ori cele de fitness pentru adulți din parcurile refăcute și redate cetățenilor, nu vor mai primi avertismente, ci vor fi sancționați direct cu cuantumul maxim al amenzii. Pentru că oameni trebuie să învețe să păstreze în bună stare investițiile realizate.

Primarul Sectorului 5 spune că noile investiții vor fi predare firmelor de pază, cărora li se va imputa orice stricăciune care se va produce. Totodată, direcțiile de specialitate ale Primăriei sunt datoare să verifice preventiv starea investițiilor realizate cu finanțare de la bugetul local, iar șefii acestora vor răspunde cu funcțiile lor pentru eventualele pagube.

Piedone face apel la cetățeni să ia atitudine sau să sune la Poliția Locală ori la 112, atunci când sunt martorii unui act de vandalism.

„Suntem în război deschis cu vandalii care, în continuare, pe anumite zone, vandalizează mobilierul stradal. Numai că, odată ce s-a recepționat, se va da în primire celor care îl păzesc.

Orice abatere, orice creangă care nu mai este la locul ei li se va imputa societăților care administrează parcurile prin pază și direcțiilor de specialitate (… ale Primăriei Sectorului 5 n.r.), care nu vor verifica preventiv dacă acest parc și toate parcurile și toate investițiile care vin din bani publici nu se vor proteja. Celor care sunt certați cu bunul simț le vom demonstra că vom aplica amenzile în cuantum maxim și nu avertismente. Vom trece direct la amenzi pentru că lumea trebuie să învețe să păstreze.

Uite banii (… din bugetul local n.r.), asta e valoarea și ai grijă de ea. Și trage-l de mânecă sau sună la Poliția Locală sau la 112, dacă vezi un vandal”, a declarat Cristian Popescu.

Declarațiile lui Piedone vin pe fondul campaniei de reabilitare a parcurilor, spațiilor verzi, intersecțiilor și în general a spațiului public din Sectorul 5.

În cadrul acestei campanii, au fost deja reabilitate și redate cetățenilor două parcuri ce zăceau în paragină, „Pecineaga” și „Sălaj”, și a demarat reabilitarea Parcului „Romniceanu”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.