Florin Cîțu: ”Vaccinul împotriva COVID-19 este şi rămâne gratuit”

Sursa foto: Florin Cîţu/facebook

”Să aducem vaccinul cât mai aproape de oameni” – asta vrea premierul Florin Cîtu. Acesta le-a transmis prefecților că este nevoie de și ”mai mult efort” pentru a impulsiona campania de vaccinare.

Este necesară organizarea de noi maratoane de vaccinare, dar și de găsirea unor noi soluții pentru a vacina oamenii, în special în mediul rural.

”Vreau să ne asigurăm că românii sunt vaccinaţi ca să nu avem probleme cu alte tulpini din India, Anglia. E important să continuăm ce a început şi a mers bine până acum. Trebuie să schimbăm puţin strategia şi să învăţăm din ce a mers bine până în aceste zile. În primul rând, am văzut că a mers foarte bine când am făcut acele maratoane. Este clar că este nevoie de asemenea acţiuni în fiecare oraş din ţară, în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ să avem astfel de maratoane pentru că se pare că acolo avem cel mai mare succes în ceea ce priveşte campania de vaccinare în aceste momente”, a declarat premierul.

”Avem rezultate bune în ceea ce privește pandemia, asta înseamnă ca a funcționat campania de vaccinare”, a mai spus premierul

Totodată, Florin Cîțu ne asigură că vaccinarea va fi făcuta în continuare în mod gratuit.

”Vreau să fac o clarificare, vaccinul gratuit trebuie să fie disponibil tuturor românilor pentru că în România vaccinul este şi rămâne gratuit. Nu e nicio discuţie în Guvernul României pentru a schimba lucrurile. Avem comenzi pentru a continua campania de vaccinare şi în toamnă, a continua campania de vaccinare şi anul viitor pentru că nu ştim exact cum va continua pandemia”, a precizat Florin Cîțu.

Declaraţiile premierului vin după ce liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat că românii ar putea plăti pentru vaccinarea împotriva COVID-19 „într-un viitor oarecare”, menţionând că se va putea ajunge în situaţia vaccinului antigripal, când sunt imunizate gratuit doar grupele de risc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.