Apa nostră caldă cea de toate zilele…

Primăria Capitalei a acumulat datorii de 400 de milioane de lei către Elcen

Într-o conferință de presă susținută la finele săptămânii trecute, mai precis vineri, primarul general al Capitalei Nicușor Dan admitea că Primăria Capitalei (PMB) a acumulat datorii în valoare de circa 400 de milioane de lei față de Compania Municipală Termoenergetica (CMTEB), care, la rândul său, a acumulat datorii similare ca valoare față de furnizorul de energie termică Electrocentrale București S.A. (ELCEN).

Datoriile provin, evident, din neplata în integralitate a sumelor de bani pentru subvenția la gigacalorie.

Nicușor Dan a afirmat, însă, că aceste datorii se înregistrează din cauza situației financiare a Primăriei Capitalei, dar și-a exprimat încrederea că acestea vor fi „recuperate”, pe perioada verii, deoarece factura este mai mică, iar PMB va continua să plătească tranșe de 60-80 de milioane, ca și până acum.
Întrebarea este dacă ELCEN va proceda ca în trecut, reținând banii pentru penalități înaintea facturii curente.

Probleme cu apa caldă, din cauza opririi CET-urilor…

Cât despre faptul că foarte mulți bucureșteni se plâng de lipsa apei calde, Nicușor Dan a răspuns, la întrebarea București FM, că problemele au fost generate de oprirea a două electrocentrale (CET) din cele patru ale ELCEN, oprire ocazionată de finalizarea sezonului de încălzire. După această oprire, sistemul de termoficare a trebuit să se reechilibreze, a explicat Dan.

Vineri, nu mai existau decât probleme punctuale generate de avarii în rețeaua de termoficare și de funcționarea a numai două CET-uri. Problemele ar fi urmat să se remedieze cât de curând, a mai spus primarul Capitalei.

Astăzi, aproape 1000 de blocuri fără apă caldă…

Astăzi, conform site-ului oficial al Termoenergetica, cmteb.ro, aproape 1000 de blocuri din sectoarele 1, 2, 3, 4 și 5, din zonele Calea Griviței, Ion Mihalache, Bucureștii Noi Știrbei Vodă, Calea Plevnei, Witing, Calea Moșilor, Șoseaua Mihai Bravu, Bulevardul Dacia, Bulevardul Ferdinand, Bulevardul Unirii, Bulevardul Corneliu Coposu, Bulevardul Decebal, Matei Basarab, Dristor Piața Alba Iulia, Bulevardul Libertății, Tineretului, Calea Văcărești, Pieptănari Serban Vodă, Splaiul Unirii, Splaiun Independenței, Piața Națiunile Unite, Calea 13 Septembrie, Mărgeanului etc continuă să nu aibă apă caldă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.