Festivalul Teatrului Evreiesc, TES FEST 2021, prezentat online, în acest weekend

Teatrul Evreiesc de Stat organizează, în perioada 28 – 30 mai 2021, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST.

”Chiar și de la distanță, reprezentanți ai culturii idiș din întreaga lume și-au unit eforturile și aspirațiile în a crea, împreună cu Teatrul Evreiesc de Stat, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST, în sistem online, în speranța de a oferi publicului o călătorie imaginară de jur împrejurul lumii. Pentru pace, pentru înțelegere, pentru bucurie. Lechaim! Pentru viață!”  (comunicat de presă TES).

TES FEST online va aduce în atenția publicului atât spectacole de teatru, cât și concerte. Vor fi prezentate și două coproducții internaționale, ca simbol al solidarității artiștilor idiș din Israel, SUA, Polonia, Franța.

Teatrul gazdă va oferi spre vizionare trei producții proprii.

Întregul program va fi difuzat gratuit pe pagina oficială de Facebook a Teatrului Evreiesc de Stat (https://web.facebook.com/teatrulevreiesc/) și pe canalul de YouTube (https://www.youtube.com/teatrulevreiesc)

Vineri, de la ora 10:00 se va difuza spectacolul din Franța: TEATRUL DIN CASRILIFKE CASRILIFCA de Șalom Alehem, cu: Rafael Goldwaser; de la ora 14:00, GHIMPL NETOTUL de Isaac Bashevis Singer, producția Teatrului Nephesh, Israel, iar de la ora 21:00, spectacolul regizat de Alexander Hausvatea, la Teatrul Yiddishpiel, din Israel, VRĂJITOAREA de Avram Goldfaden.

Concertul lui Avi Hoffman (SUA), DUMNEZEU ȘI HOLOCAUSTUL, va intra online, la ora 18:00.

Sâmbătă, de la ora 10:00, este prpgramat spectacolul de dans POATE CHIAR MAI SUS, realizat de Mamelushen, SUA, urmat, de la ora 14:00,  de ORAȘUL MĂCELULUI de Filip Brunea Fox, producțe TES. Spectacolul serii este coproducția DIBUK de S. Anski, difuzată de la ora 21:00.

Concertul  SOUL TO SOUL, oferit de Teatrul Folksbiene, SUA, începe la ora 18:00.

Ziua de Duminică, se deschide tot cu un concert, TANGO EVREIESC, cu: Aaron Kulade (SUA), la ora 10:00, iar concertul de la ora 18:00 are titlul  YIDDISH TROTTER și este  o coproducție Teatrul Evreiesc de Stat din România, Efim Chorny și Suzana Ghergus,

FURTUNA de William Shakespeare, producția Teatrului Evreiesc din Polonia, va fi difuzată de la ora 14:00, iar de la ora 21:00 va fi prezentat ultimul spectacol al festivalului,  PROȘTII DIN HELEM de Mikhail Gershenzon, al Teatrului Evreiesc de Stat din București.

Toți artiștii prezenți în acest an în cadrul Festivalului Internațional de Teatru idiș au participat  pro bono în crearea TES FEST, susținând și în acest fel Teatrul Evreiesc de Stat ca pol al culturii idiș din întreaga lume și celebrând, prin activitatea lor, Ziua Limbii și Culturii Idiș.

Tot în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru idiș, Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta sâmbătă, 29 mai, de la ora 19:00, pe scena proprie, spectacolul de Purim. Pentru această reprezentație, biletele pot fi achiziționate din rețeaua mySTAGE: https://www.mystage.ro/spectacole/spectacol-de-purim-2704.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.