Mai puține restricții și mai multe libertăți de la 1 Iunie!

Premierul Florin Cîțu a anunțat măsurile de relaxare de la 1 iunie:

Crește numărul participanților la evenimente in spatii deschise de la 500 la 1000 de persoane, dacă sunt vaccinate, cu test negativ sau trecute prin boală.

Persoanele vaccinate pot sta fără mască de protecție, dacă sunt maxim cinci angajați în birou. Dacă există o singură persoană nevaccinată, toți trebuie să poarte mască.

S-a aprobat organizarea de nunţi şi botezuri cu 50 de persoane în spaţii închise şi 70 în spaţii deschise Numărul poate fi mai mare doar dacă persoanele sunt vaccinate

Capacitatea restaurantelor crește la 70%.

Competițiile sportive se pot organiza cu participarea spectatorilor în limita ocupării a 25% dintre locuri, iar spectatorii trebuie să prezinte test negativ, vaccin sau dovada că au trecut prin boală.

La evenimente sportive vor fi centre de vaccinare. Pot intra și cei care se vaccinează chiar înaintea intrării la competiția sportivă.

Locurile de joacă pot funcționa la o capacitate de 50%.

Spații de cazare la mare vor fi ocupate în proporție de 85% din capacitate.

Se redeschid piscinele interioare cu 70% capacitate de ocupare a spaţiului. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați.

Barurile și cluburile vor fi deschise în intervalul orar 05-24, la capacitate de 50% capacitate și doar pentru persoanele vaccinate.

Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din 27 mai (text integral)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.