TPBI anunţă modificări de trasee și de indicative ale liniilor, pentru optimizarea transportului public din București

După culegerea și analizarea primelor informații referitoare la gradele de încărcare a vehiculelor, dar și pe baza solicitărilor primite de la călători, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a decis aplicarea, începând de sâmbătă, 29 mai, de noi măsuri de optimizare a liniilor din București:

– ca urmare a cererii reduse de transport înregistrată pe linia de autobuz 361, pe tronsonul Bulevardul Națiunile Unite – Strada Libertății – Bulevardul Unirii, traseul acesteia va fi modificat pe sensul spre Piața Unirii astfel: Terminal „Complex Comercial Băneasa”, Șos. București-Ploiești, Șos. Pavel D. Kiseleff, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Pod Naţiunile Unite, Splaiul Independenţei, rond Piața Unirii. Sensul spre Complex Comercial Băneasa rămâne neschimbat;

– liniile de autobuz 102 și 202 vor fi comasate, tot de sâmbătă, iar noua linie – care va păstra indicativul 102 – va circula între terminalele „Gara Progresul” și „Cora Pantelimon”. Practic, linia 102 va fi prelungită de la Bulevardul Basarabia până la Cora Pantelimon, iar linia 202 va fi suspendată;

– liniile urbane de autobuz 601 și 682 vor avea alte numere de linie (indicative): astfel, tot de sâmbătă, linia 601 va deveni linia 201, iar linia 682 va deveni linia 382. Traseele rămân nemodificate, iar autobuzele vor circula timp de două luni atât cu noul indicativ – la fronton, cât și cu vechiul indicativ, afișat pe parbriz, pentru ca pasagerii să identifice rutele.

În perioada mai – septembrie, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) va reorganiza rețeaua de transport public de călători la nivelul întregii regiuni, în vederea optimizării acesteia. TPBI va analiza toate propunerile călătorilor și, întrucât în această perioadă ar putea apărea necesitatea unor modificări punctuale pe anumite linii, așteaptă din partea publicului sugestii și informații referitoare la funcționarea liniilor de transport la adresa de e-mail office@tpbi.ro.

TPBI va urmări atent gradul de încărcare a vehiculelor și, acolo unde va fi cazul, va interveni punctual, adaptând numărul de vehicule potrivit cererii, capacității de transport a operatorilor, dar și în funcție de bugetul primăriilor localităților membre.

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorități publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înființarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea și gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competență, conform Regulamentului CE 1370/2007.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.