Au început înscrierile la grădinițele din Sectorul 6!

Foto: Biroul de presa PMB

Din 31 mai, până la 11 iunie, au loc înscrierile pentru învățământul preșcolar, anunță Administrația Școlilor Sector 6.

Ministerului Educației și Cercetării anunţă că orarul reînscrierilor/înscrierilor va fi stabilit de către conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat în fiecare grădiniţă, pe site-ul acesteia şi pe site-ul Inspectoratului Școlar.

Conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor posta, de asemenea, pe site-ul unității de învățământ și, la vedere, pentru toţi cei interesaţi, următoarele informaţii:

  • capacitatea instituţiei (numărul de copii pentru care a fost proiectată);
  • numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2021 – 2022;
  • criteriile generale şi criteriile specifice pentru înscrierea copiilor.

În Sectorul 6 funcționează 26 de grădinițe şi alte șase grădinițe care fac parte din oferta educațională a unor școli sau licee: Școală Gimnazială nr.161, Școală Gimnazială nr.163, Școală Gimnazială nr.168, Școală Gimnazială Constantin Păunescu, Școală Gimnazială pt. Def. De Auz Sfânta Maria și Liceul Teoretic Marin Preda (Grădinița Albina).

Numărul total de locuri disponibile, la data de 28.05.2021, în unitățile de învățământ preșcolar de stat din Sectorul 6 este de 2.449 locuri disponibile pe toate cele trei nivele de pregătire preșcolară (grupa mare, mijlocie și mică).

Anul acesta, numărul locurilor disponibile în grădinițele din Sectorul 6 a fost suplimentat cu 200 de locuri, cu ocazia inaugurării Grădiniței Albina, din incinta Liceul Teoretic „Marin Preda”.

În prezent, Primaria Sectorului 6 a început procedurile pentru construcția a trei noi grădinițe în Sectorul 6, și anume: o grădiniță în incinta cartierului ANL Brâncuși, o grădiniță în incinta Școlii Gimnaziale Sfinții Constantin și Elena, plus extinderea Grădiniței nr.274. Sunt prevăzute planuri si pentru construcția a cinci after-schooluri de stat în Sectorul 6.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.