Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros, Ana Bogdan profită

Naomi Osaka locul 2 WTA, a luat o decizie extremă după ultimele evenimente care au avut loc la Roland Garros.

Cvadrupla campioană de Grand Slam a fost amenințată de organizatori că va fi descalificată dacă va continua să boicoteze presa, fapt pentru care Naomi s-a retras înaintea meciului cu Ana Bogdan din turul secund.

Naomi Osaka a anunțat luni că se retrage de la Roland Garros, din cauza scandalului în care a fost implicată după ce a intrat in silenzio stampa. Osaka a fost amendată cu 15.000 de dolari pentru că nu a participat la conferința de presă de după meciul de duminică cu Patricia Țig, câștigat de niponă cu scorul de 6-4, 7-6(4).

Sportiva aflată pe locul 2 în ierarhia mondială, câştigătoarea ultimelor două turnee de Grand Slam, US Open și Australian Open, a stârnit un val de controverse după ce a decis să încalce cu bună știință regulamentul și să nu stea de vorbă cu jurnaliștii la Roland Garros. Ea și-a explicat decizia, spunând că întrebările jurnaliștilor o afectează din punct de vedere mental.

Osaka trebuia să joace miercuri cu Ana Bogdan, dar sportiva din Sinaia profită de situaţia creată şi va avansa direct în turul 3 la Roland Garros fără să joace.

Ana Bogdan care nu a mai ajuns niciodată în această fază a Grand Slam-ului parizian, își va asigura şi un premiu de 126.000 de euro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.