Care sunt bucureștenii care trebuie să își schimbe actele?

arhiva

Consilierii municipali au aprobat astăzi schimbarea denumirii Bulevardului Vasile Milea. Acesta va fi împărțit în două tronsoane și redenumit după două personalități anti-comuniste: Doina Cornea și generalul Paul Teodorescu.

Astfel, segmentul cuprins între Splaiul Independenței și Bulevardul Iuliu Maniu se va denumi Bulevardul Doinea Cornea. Al doilea segment cuprins între Bulevardul Iuliu Maniu și Bulevardul Drumul Taberei va purta numele generalului Paul Teodorescu.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de liberalul Cătălin Deaconescu, care a explicat în referatul de aprobare că, la trei decenii de la Revoluția Română din 1989, acest proiect cu o valoare simbolică va contribui la așezarea societății românești pe baze democratice, eliminând din conștiința colectivă cultul falșilor eroi și propunând comunității modele autentice ale istoriei și culturii românești.

Tot astăzi, consilierii generali au mai aprobat ca spațiul public situat la intersecția străzilor Ion Brezoianu, George Vraca și Matei Milo, din Sectorul 1 al Capitalei, să primească denumirea de Piața „Ion Rațiu”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.