Nicușor Dan îi va cere prefectului să atace în instanță PUZ-urile de sector!

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat astăzi că îi va cere Prefectului Municipiului București să atace în instanță cele 5 PUZ-uri de sector, actualmente suspendate printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București.

Este vorba despre PUZ-urile sectoarelor 2,3, 4, 5 și 6. În urma analizei acestora de către echipa sa de experți, edilul spune că ar fi fost descoperite 23 de motive de nelegalitate.

Și din punct de vedere urbanistic, aceste PUZ-uri ar avea probleme grave pe întreaga suprafață reglementată, de aceea ele nu pot fi corectate, ci trebuie înlocuite de Planul de Urbanism General (PUG), a declarat Nicușor Dan.

Edilul șef a mai spus că, anul acesta, au fost aplicate pentru PUG 5 milioane de lei, dar acesta nu va fi gata mai devreme de trei ani.

Printre problemele generate de PUZ-urile de sector s-ar număra densificarea foarte mare a unor zone foarte întinse ale orașului, construcția de blocuri între case, pierderea de spații verzi și lipsa planificării dezvoltărilor imobiliare, atât din punctul de vedere al rețelelor de utilități, cât și din punctul de vedere al infrastructurii rutiere și a celei sociale: creșe, grădinițe, parcuri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.