Bucureștiul tot neprietenos pentru bicicliști în următorii trei ani

Ziua Mondială a Bicicletei a fost marcată, azi, în Parcul Herăstrău de către președintele Klaus Iohannis, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul mediului, Tanczos Barna.
Pentru transportul alternativ e nevoie de infrastructură și de legislație…

Raluca Fisher, de la Asociația „Green Revolution” spune, însă, că, pentru a putea folosi bicicletele ca mijloc de transport, nu doar pentru agrement, bucureștenii au nevoie de infrastructură, piste și parcări pentru biciclete, sisteme de bike-shering, dar și de legislație care să reglementeze folosirea trotinetelor și a altor mijloace de transport alternativ electrice.

Nicușor Dan promite piste pentru bicicliști până la sfârșitul mandatului…

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a declarat că trebuie amenajate piste de biciclete pe zeci sau sute de kilometri, dar acest lucru se poate face doar după ce prima bandă a străzilor va fi eliberată de mașinile parcate.

„Chiar dacă am vrea în momentul de față să facem niște piste de biciclete nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot, pe prima bandă (…) „, a explicat primarul general al Capitalei.

Eliberarea benzii întâi de mașinile parcate și amenajarea de piste pentru bicicliști se vor face prin strategia de parcare, adică până la sfârșitul acestui mandat, a promis Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.