Criza gunoiului se adâncește în Sectorul 1!

Consilierii locali de la Sectorul 1 au respins astăzi, cu câte 12 voturi „pentru” și câte 15 abținețineri două proiecte promovate de către primarul Clotilde Armand care vizau domeniul salurității.
Grupul consilierilor PNL din Consiliul Local din Banu Manta a anunțat, prin vocea viceprimarului Ramona Porumb, că se va abține de la toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței de azi.

Unul dintre proiecte privea mandatara primarului Sectorului 1 pentru a negocia cu operatorul de salubritate în vederea eficientizării activităților acestuia. Cel de-al doilea proiect viza dreptul de control al Consiliului Local pentru stabilirea costurilor generate de activitatea de salubritate.

Primarul Clotilde Armand, prezentă la debutul ședinței, a declarat în fața consilierilor locali că dorește ca Autoritatea Locală să aibă contracte directe cu sortatorii de deșeuri, pentru ca aceștia să își redeschidă porțile pentru gunoiul din Sectorul 1.
Mai mult, edilul din Banu Manta dorește să poată controla cheltuielile operatorului de salubritate, Romprest, pentru a fixa tarifele practicate de către acesta.

Consilierii locali Dinu Gheorghe și Roxana Regalia au remarcat că atribuțiile de control privind executarea contractului de salubrizare revin aparatului de specialitate al primarului și nu Consiliului Local. Legislativul local se pronunță doar asupra oportunității, atribui D contractul de delegare a serviciului public de salubritate.
Tot consilierii locali au subliniat, astăzi, că Sectorul 1 se află într-o adevărată criză a deșeurilor. De data aceasta nu mai este vorba doar despre neridicate depozitelor spontane de pe domeniul public, ci și despre neridicate gunoiului de la asociațiile de proprietari și gospodăriile individuale. La unele blocuri, ghenele de gunoi sunt pline până la nivelul etajului întâi, conform consilierului local Cristian Tudose.

În context, trebuie menționat faptul că, potrivit unui comunicat de presă de pe site-ul oficial al operatorului de salubritate din Sectorul 1, Romprest, actuala criză a gunoiului este cauzată de neplata facturilor restante de către Primăria Sectorului 1. Lipsa banilor a pus operatorul în imposibilitatea de a-și plăti proprii furnizori, printre care și sortatorii de deșeuri. În acest fel, Romprest a ajuns în situația de a nu putea ridica gunoiul.
Edilul din Banu Manta susține că ar fi plătit în integralitatea facturile pentru gunoiul menajer și că ar fi precizat pe facturi sumele destinate sortatorilor de deșeuri.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.