Incendiul de la centrul de colectare a deşeurilor din Capitală a fost localizat

Foto: ISU Bucuresti-Ilfov/arhivă

Incendiul izbucnit la un centru de colectare a deşeurilor de pe strada Bârsăneşti a fost localizat şi nu mai există pericol de propagare, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

Potrivit ISUBIF, ard containere cu deşeuri, cu extindere la alt corp de clădire (P+1), pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi.

La faţa locului acţionează 13 autospeciale de stingere, două autoscări şi echipaje SMURD.

În interiorul clădirii se găsesc butelii şi alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se acţionează cu prudenţă din exterior.

ISU Bucureşti – Ilfov a anunţat că a fost nevoie de suplimentarea dispozitivului cu autospeciale-cisternă de mare capacitate, sursele de alimentare cu apă din zonă fiind limitate.

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, este prezent la locul incendiului. El a declarat că în acest centru de depozitare sunt deşeuri periculoase, susţinând că vor fi extinse controalele la toate REMAT-urile din Capitală.

„Cred că legislaţia trebuie îmbunătăţită, astfel de REMAT-uri şi depozite în proximitatea locuinţelor nu au ce căuta, sunt un pericol real, categoric pentru populaţie, pentru sănătatea noastră şi trebuie să ne uităm cum dăm autorizaţii acestor depozite  de orice tip care aduc deşeuri periculoase la numai doi metru de clădirile de locuinţe. Cred că nu au ce căuta în niciun oraş din România astfel de REMAT-uri în cvartalele de blocuri. E clar că ele trebuie duse în altă parte şi vom face demersuri ca aceste lucruri să se întâmple” a  declarat Octavian Berceanu, prezent la faţa locului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.