Aeroportul Otopeni a inaugurat Parcul Zburătorilor, unde pasagerii pot aştepta în aer liber

Sursa foto: Andra Radu/arhiva

Aeroportul Internaţional Henri Coandă a inaugurat, luni, Parcul Zburătorilor, un spaţiu verde amplasat între cele două terminale, în dreptul turnului de control, unde pasagerii pot aştepta în aer liber.

Evenimentul este dedicat celebrării a 135 de ani de la naşterea lui Henri Coandă, inventatorul şi creatorul primului motor cu reacţie din lume, ocazie cu care a fost dezvelit bustul realizat de artistul plastic Radu Drăguşin.

Acest spaţiu în aer liber contribuie de asemenea la confortul pasagerilor care pot beneficia astfel de un loc agreabil de aşteptare, o facilitate în plus în condiţiile sanitare impuse de pandemia de Covid-19.

Aeroportul Otopeni are în ultima săptămână în jur de 15.000 – 17.000 de pasageri pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 40% din traficul pe care îl avea în anul 2019, înainte de pandemie, a declarat directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Cosmin Peşteşan.

Aceasta ca urmare a ridicări restricţiilor de călătorie atât în România, cât şi în majoritatea ţărilor europene.

„Din discuţiile pe care le avem cu companiile aeriene, reprezentanţii acestora estimează pentru această vară, în iulie şi august, că traficul va ajunge la 75% din ce era în 2019, dar nu au vândut încă bilete, este o aşteptare a cererii. Deci, estimările de trafic sunt în creştere„, a precizat Peşteşan.

Pentru întregul an, compania estimează că va procesa în jur de 6 milioane de pasageri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.