Veneţia primeşte din nou navele de croazieră

După o întrerupere de 17 luni cauzată de pandemia de COVID-19, prima navă de croazieră a sosit la sfârşitul săptămânii trecute în Veneţia şi a reaprins polemicile dintre cei care susţin şi cei care se opun prezenţei acestor ,,monştri ai mărilor” în celebra lagună italiană, informează AFP.
Cele două tabere au manifestat fiecare la rândul ei pentru a-şi apăra punctele de vedere: în timp ce silueta enormă a navei MSC Orchestra se profila în largul pieţei San Marco.

Apărătorii mediului înconjurător şi ai patrimoniului cultural, acuză valurile mari produse de aceste nave, cu lungimi de mai multe sute de metri şi înălţimi similare celor ale unor blocuri de câteva etaje, considerând că valurile erodează fundaţiile imobilelor din Veneţia, oraş înscris în patrimoniul UNESCO, şi că periclitează fragilul ecosistem al lagunei italiene.

Aflaţi la rândul lor pe chei, susţinătorii navelor de croazieră, reuniţi în cadrul mişcării ,,Veneţia munceşte”, au evidenţiat numeroasele locuri de muncă pe care prezenţa acestor vase le generează în Veneţia, oraş a cărui economie trăieşte în principal din turism, un domeniu deosebit de afectat în timpul pandemiei de COVID-19.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.