Metri cubi de deșeuri reciclabile au fost strânse de pe plaje

Foto: Agerpres

„Azi pentru Mâine”, platforma de conştientizare şi implicare a publicului în colectarea separată a deşeurilor, continuă demersurile pentru un mediu curat.

Weekendul trecut, sute de voluntari au strâns peste şapte metri cubi de deşeuri reciclabile şi deşeuri menajere de pe plajele din Mamaia, Constanţa şi Mangalia.

Multe dintre ele au fost trimise la sortare pentru a fi reciclate, anunță platforma „Azi pentru Mâine”.

De Ziua Internaţională a Mediului şi Ziua Apelor Românie (5-6 iunie), Asociaţia CSR Nest a organizat o amplă iniţiativă de ecologizare a plajelor din Mamaia, Constanţa şi Mangalia, şi activităţi educative pentru elevi.

În activităţile de pe litoral s-au implicat elevi de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale şi de la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, alături de militari activi şi în rezervă, precum şi elevi ai şcolilor din Mangalia şi Constanţa”.

Duminică, un grup de elevi ai şcolilor din Mangalia, însoţiţi de părinţi şi profesori, au învăţat, prin jocuri şi activităţi educative, cum pot contribui la protejarea mediului.

Platforma „Azi pentru Mâine” are ca partener Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

„Este al treilea an în care intervenim, cu acţiuni de ecologizare organizate prin platforma Azi pentru Mâine, pe litoral, pentru a lăsa mai bine şi mai curat în urma noastră, dar şi pentru a da un exemplu şi, sperăm, a-i inspira pe ceilalţi să acţioneze responsabil. De la lansarea, în 2019, cu proiecte de educare şi implicare a publicului în diferite zone de acţiune, Azi pentru Mâine s-a transformat într-o platformă naţională, cu o abordare 360, care adresează toate provocările referitoare la colectarea separată a deşeurilor”, a spus Sergiu Sebesi, preşedintele Asociaţiei CSR Nest.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.