VIDEO: Mădălina Ivașcu (One Night Gallery) și George „Danji” Cerchează (artist) – „Este primul muzeu temporar de New Media Art”

Despre evenimentul din Hangarul 3 Romaero, RADAR 2021, care începe pe 10 iunie, a aflat Alex Minculescu de la Mădălina Ivașcu (organizator) și Danji (artist), invitați în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Skype.

În perioada 10 – 13 iunie, la Hangar 3 de la Romaero are loc evenimentul RADAR 2021 despre care Mădălina Ivașcu spune: „Este un spațiu pentru un eveniment care îmbină arta cu tehnologiile emergente. Prezentăm proiectele a peste 50 de artiști care folosesc aceste medii. Este primul muzeu temporar de New Media Art, parte și din circuitul de Noaptea Muzeelor.”

Dacă vrei să afli ce înseamnă New Media Art, cum este organizat evenimentul pentru a respecta condițiile de siguranță, cum este gândită secțiunea pentru copii, cum este implicat Goethe Institut, de unde se iau biletele și care sunt condițiile de acces, VEZI VIDEO.

Danji punctează: „Va fi o colecție de creații care sunt de la jocuri sau lucrări care seamănă cu jocurile  până la proiecții și interacțiuni cu inteligența artificială, plus muzică și instalații cu sound design. Este greu de exprimat în cuvinte ce vor vedea. Este vorba de acest New Media Art.”

„Sunt implicați peste 100 de oameni. Pentru a respecta condițiile de siguranță, am gândit expoziția ca fiind un spectacol de 2 ore. Este împărțit în 4 acte. Una dintre cele mai importante aspecte pentru publicul de toate vârstele e componeta de interacțiune, pentru că poți modifica anumite proiecte și să vezi cum interacționezi cu ele. Astfel, este o punte înter public și artiști. Avem și secțiunea de RADAR Kids”, punctează Mădălina.

Danji completează: „Dăm celor care vin la RADAR posibilitatea de a se simți parte din echipa care face un film. Le arătăm ce se poate face astăzi în materie de producție video. Partea frumoasă este că poți să mergi și către o tehnică mai scumpă, dar poți să folosești și doar un laptop și o camera video să arăți că poți face tot felul de lucruri dinamice, creative fără să cheltuiești bani, cu soft-uri pe care le poate învăța aproape oricine.”    

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.