Fără stare de alertă în Sectorul 1!

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunțat, în urmă cu câteva momente, că, potrivit notelor de constatare ale Direcției de Sănătate Publică București și Gărzii de Mediu, nu sunt întrunite condițiile pentru declararea stării de alertă sanitară în Sectorul 1.

Mai precis nu este îndeplinită cea de-a doua condiție cerută de lege pentru instituirea unei măsuri excepționale, aceea a existenței unui pericol iminent pentru populație, a explicat Stoica.

Prefectul spune că există deficiențe în ceea ce privește serviciul de salubrizare în Sectorul 1. De aceea va continua să caute soluții pentru deblocarea situației.
Principalul blocaj, conform Prefectului Capitalei, ar fi acela dintre operatorul de salubritate și sortatorii, care nu mai primesc deșeurile din Sectorul 1 din cauza facturilor neachitate.

Alin Stoica a mai afirmat că va încerca să soluționeze acest blocaj cu ajutorul Consiliului Local Sector 1, care ar trebui să adopte un proiect de hotărâre ce ar putea permite Primăriei din Banu Manta să plătească direct sortatorii de deșeuri.

Declarația Prefectului Stoica survine după ce operatorul de salubritate condiționase acordul său pentru plata directă a sortatorilor de plata unor sume din datoria Primăriei Sectorului 1 către Romprest.

În context mai trebuie menționat faptul că, în ședința Consiliului Local al Sectorului 1 din 3 iunie, primarul Clotilde Armand a declarat în fața consilierilor că plata directă către sortatorii de deșeuri și controlul asupra costurilor Romprest ar constitui cele două componente ale soluției problemei salubrizarii din Sectorul 1.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.