Primăria Sectorului 1 îşi asumă plata directă a sortatorilor de deşeuri

arhiva

Update: Uşile sortatorilor de deşeuri se vor deschide pentru gunoaiele din Sectorul 1. Specialiştii Primăriei Sectorului 1, ai Prefecturii Municipiului Bucureşti şi ai firmelor care sortează deşeurile au găsit soluţia pentru deblocarea crizei: plata directă de către Primăria Sectorului 1 a facturilor către firmele care sortează gunoiul, fără să mai fie nevoie de acordul Romprest.

În termeni juridici, este vorba despre preluare de datorii şi nu despre cesiune de creanţe.

Update: Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că va contesta cererea Romprest de încuviinţare a executării silite a Primăriei Sectorului 1, după ce instanţa a admis solicitarea operatorului de salubritate, potrivit AGERPRES.

Judecătoria Sectorului 1 a admis joi solicitarea Romprest de executare silită a Primăriei Sectorului 1.

Primăria Sectorului 1 a identificat o soluţie prin care va putea achita parţial sau chiar total poate datoriile pe care prestatorul le are către sortatori, în aşa fel încât să nu mai existe un blocaj, transmite prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Pentru asta, Primăria Locală a dat asigurări că are fondurile necesare.

”Sectorul 1 îşi asumă plata sortatorilor în mod direct, în aşa fel încât să degreveze prestatorul de această obligaţie şi să-i permită să presteze serviciul fără niciun fel de opriri. Înţeleg că prestatorul este pe străzi şi îşi îndeplineşte obligaţiile”, a afirmat Stoica, într-o declaraţie de presă.

Potrivit prefectului, din punct de vedere legal, există posibilitatea ca Primăria Sectorului 1 să poată să se subroge în drepturile creditorului, ale companiei Romprest.

Alin Stoica a cerut tuturor organismelor de control (DSP, Agenţia pentru Mediu, Garda de Mediu) să monitorizeze zilnic situaţia din Sectorul 1 şi, în cazul în care apare orice ameninţare la adresa sănătăţii populaţiei, să anunţe de îndată Instituţia Prefectului pentru a putea să ia măsuri de urgenţă.

Sursa: Agerpres

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.